Rengjøring av kjøkkenviften

Rengjøring av kjøkkenviften

Rengjøring av kjøkkenviften avhenger av hvor mye den brukes, men den bør i alle fall rengjøres hvert halvår. Brannvesenet anbefaler at ventilatoren rengjøres hver tredje måned. Det samler seg store mengder fett i ventilatoren over tid og det kan bidra til at en brann fort sprer seg til avtrekket og kjøkkeninnredning. Er ventilatoren full av fett er den mer brannfarlig. 

Hvordan vasker du kjøkkenviften?

  • Skru av sikring/trekk ut kontakten til ventilatoren.
  • Ta ut filteret og legg den i vannbad med Zalo og salmiakk eller andre fettløsende midler. Bruk en oppvaskbørste for å få bort alt fettet.
  • Vask filteret i oppvaskmaskinen på vanlig vaskeprogram. (Sjekk bruksanvisningen om filteret tåler maskinoppvask) Kjør gjerne en maskin på renseprogram etter dette for å få bort fettrester.
  • Vask også ventilatoren godt.
  • Pass på at filteret er helt tørt før du setter det på plass.

<— Tilbake til artikler